Wiadomości z tagiem Witaminy  RSS
Jak wykorzystać jesienne warzywa w kuchni?

Dodano: 18.10.2018 13:06 | 1 odsłon | 0 komentarzy


Jesiennie miesiące to wspaniały czas dla smakoszy sezonowych warzyw, z których można ugotować prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej. Pierwsze żółte liście za oknem są sygnałem do przygotowywania sycących, ciepłych potraw pełnych rozgrzewających przypraw i zaskakujących smaków. To również doskonały moment, w którym najmłodsi mogą odkryć, że marchewka, burak czy dynia nie są jedynie niesmacznym warzywem, ale odpowiednio podane, kryją w sobie niesamowite smaki i aromaty. Tej jesieni zaserwuj swojej rodzinie potrawy pełne witamin i składników...

Źródło: kobieta.interia.pl

Sałata - jesienne źródło witamin

Dodano: 18.10.2018 11:44 | 0 odsłon | 0 komentarzy


Choć ma niewiele kalorii, zawiera w sobie całe mnóstwo witamin i składników odżywczych. Sałata to znakomita przekąska i zdrowy dodatek do wielu potraw, który korzystnie wpływa na metabolizm i układ odpornościowy. Warto jeść ją zwłaszcza jesienią.

Źródło: kobieta.interia.pl

Zupa krem z ciecierzycy

Dodano: 15.10.2018 0:01 | 0 odsłon | 0 komentarzy


Ta z ciecierzycy nie tylko na długo zaspokoi głód, ale również dostarczy naszemu organizmowi białka, wapnia, żelaza a także witaminy C. Składniki:  2 puszki ciecierzycy marki Sandra Ziemniak Cebula 3 marchewki Masło klarowane do podsmażenia 1 l bulionu Łyżka oliwy Kurkuma, chili, wędzona słodka papryka Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Oliwę mieszamy z papryką […]

Źródło: obcasy.pl

Moc warzywnych koktajli w koreańskich maseczkach

Dodano: 09.10.2018 14:18 | 2 odsłon | 0 komentarzy

Skin Smoothie witaminowy koktajl na twoją twarz

Źródło: dlalejdis.pl

Maseczka z miodem manuka i witaminą C

Dodano: 08.10.2018 16:34 | 2 odsłon | 0 komentarzy

Herbal Care czerpie z bogactw natury. Tym razem korzysta z miodu manuka.

Źródło: dlalejdis.pl

Witamina C: Sekret pięknej skóry

Dodano: 08.10.2018 15:37 | 3 odsłon | 0 komentarzy


Podnosi odporność organizmu, wzmacnia naczynia krwionośne i wspiera wchłanianie żelaza. Pełni również niebagatelną rolę w procesie tworzenia kolagenu. Witamina C to jeden z najciekawszych związków wykorzystywanych od wieków, nie tylko w medycynie, ale również w przemyśle kosmetycznym.

Źródło: www.styl.pl

Jesienna zupa na odporność

Dodano: 05.10.2018 15:00 | 6 odsłon | 0 komentarzy


Coraz chłodniejsze dni, ograniczona ilość światła słonecznego i jesienne słoty sprzyjają niestety wszelkim sezonowym przeziębieniom. Jak im zapobiegać? We wzmacnianiu odporności pomocne będą witaminy A, B6 i C. Dietą, która idealnie wpisuje się w jesienny klimat, jest dieta rozgrzewająca. Przy komponowaniu takiego menu warto uwzględnić korzenne przyprawy, które wzbogacą smak dań i podniosą temperaturę ciała. […]

Źródło: republikakobiet.pl

Dynia w jesiennych przepisach

Dodano: 04.10.2018 14:28 | 4 odsłon | 0 komentarzy


Jesień łatwo poznać po pojawiającej się na sklepowych półkach dyni. To wyjątkowe warzywo nie tylko z uwagi na swoje gabaryty, ale i witaminy oraz minerały, które zawiera. Do tego ma niewiele kalorii, co sprawia, że jest idealna dla osób dbających o linię. Polecamy więc trzy przepisy, przygotowane przez ekspertów marki Sandra, które pozwolą nadać jesiennym wieczorom dyniowego aromatu.

Źródło: kobieta.interia.pl

Owoce - nie dla odchudzających się?

Dodano: 04.10.2018 10:18 | 2 odsłon | 0 komentarzy


Będąc naturalnym źródłem witamin i wielu cennych mikroelementów owoce wymieniane są jako jeden z fundamentów zdrowej diety. Czy jednak z uwagi na zawartość cukru, osoby starające się stracić na wadze powinny ich unikać?

Źródło: kobieta.interia.pl

Starsze wiadomości »
reklama
Kontakt z nami