Wiadomości z tagiem Witaminy  RSS
Limonka. Domowe sposoby

Dodano: 22.02.2018 14:30 | 5 odsłon | 0 komentarzy


Mniej znana i popularna od swojej żółtej kuzynki, cytryny – limonka nie ustępuje jej pod względem zdrowotnym. Zawiera dużo witaminy C, kwasów owocowych, które odmładzają skórę. Jest też źródłem potasu, fosforu oraz wapnia, ważnego dla mocnych kości i jędrnej skóry.

Źródło: www.styl.pl

Szałwiowe odżywienie z rytuałem Buña

Dodano: 21.02.2018 1:09 | 3 odsłon | 0 komentarzy


Bogactwo składników odżywczych zawartych w szałwii to doskonała dopowiedz na potrzeby naszego ciała po zimowym letargu. Zawarte w niej witaminy, minerały i fitohormony znormalizują naszą skórę oraz cerę, a także dogłębnie ją oczyszczą. Właśnie dlatego Buña proponuje by w oczekiwaniu na wiosnę zregenerować ciało i zmysły. Jak? Podczas pachnącego zabiegu szałwiowego, który rozpoczniemy od kąpieli […]

Źródło: modaija.pl

Kalafior w roli kosmetyku

Dodano: 21.02.2018 0:00 | 5 odsłon | 0 komentarzy


Obfituje w witaminy, mikroelementy oraz naturalne związki, które wspomagają nasz układ odpornościowy. Stwierdzono, że w kalafiorze znajduje się substancja o nazwie sulforan, która pobudza enzymy o działaniu przeciwnowotworowym.

Źródło: www.styl.pl

Dwa nowe, unikalne smaki dżemów Łowicz 100% z owoców z funkcją prozdrowotną

Dodano: 20.02.2018 11:08 | 3 odsłon | 0 komentarzy


Marka Łowicz wprowadziła do swojej linii dżemów 100% z owoców z funkcją prozdrowotną dwa nowe, unikalne warianty – wspomagający procesy antyoksydacyjne 100% z owoców Pigwowiec z acerolą oraz wspierający witalność 100% z owoców Dereń z acerolą. Połączenie roślin znanych z cennych dla zdrowia właściwości z acerolą sprawia, że oba produkty stanowią wartościowe źródło witaminy C. To kolejne propozycje marki, które nie tylko doskonale smakują, ale też zawierają składniki wspierające funkcje naszego organizmu.

Tagi: Witaminy
Źródło: kobieta.interia.pl

Jak zapobiegać utracie witamin w żywności?

Dodano: 16.02.2018 8:06 | 3 odsłon | 0 komentarzy


Jak zapobiegać utracie witamin w żywności? Warzywa i owoce warto jeść na surowo i przygotowywać możliwie jak najkrócej przed podaniem. Żywność najlepiej gotować na parze. Jeśli już gotujemy w wodzie, to w małej ilości, aby ją później wykorzystać np. jako sos lub do zupy. Mrożonki można gotować bez wcześniejszego rozmrażania.Surówki należy robić ze świeżo pokrojonych warzyw, w przeciwnym razie tracą witaminę C i witaminy z grupy B. Warzywa strączkowe, makaron, ryż i mąkę najlepiej przechowywać w ciemnych pojemnikach, gdyż promienie słoneczne...

Tagi: Witaminy
Źródło: kobieta.interia.pl

Zadbaj o swoje gardło zimą

Dodano: 15.02.2018 17:31 | 9 odsłon | 0 komentarzy

Zadbaj o swoje gardło zimą z HERBITUSSIN POROST ISLANDZKI + WITAMINA C.

Źródło: dlalejdis.pl

Perfect.ME Repair & Stay Strong - skuteczne wzmocnienie włosów

Dodano: 13.02.2018 19:22 | 6 odsłon | 0 komentarzy


Połączenie argininy oraz biotyny, zawartych w kosmetykach z serii Repair & Stay Strong pozwala wzmocnić nasze włosy aż u ich nasady. Rewelacyjnie działa także na kondycję skóry głowy i cebulek włosowych. Ich działanie wspierają odżywcze witaminy oraz regenerujący nasze pasma puder z pereł. Efekt dopełnia wspomagająca wzrost włosów kofeina. Rezultat - włosy stają się mocniejsze, bardziej gęste, odżywione, elastyczne i perfekcyjnie piękne. Właśnie dlatego po linię Rapair & Stay Strong sięgnąć powinny osoby o włosach cienkich z tendencją do...

Źródło: kobieta.interia.pl

Perfect.ME Repair & Stay Strong Skuteczne wzmocnienie osłabionych i cienkich włosów

Dodano: 13.02.2018 16:31 | 2 odsłon | 0 komentarzy


Połączenie argininy oraz biotyny, zawartych w kosmetykach z serii Repair & Stay Strong pozwala wzmocnić nasze włosy aż u ich nasady. Rewelacyjnie działa także na kondycję skóry głowy i cebulek włosowych. Ich działanie wspierają odżywcze witaminy oraz regenerujący nasze pasma puder z pereł. Efekt dopełnia wspomagająca wzrost włosów kofeina. Rezultat – włosy stają się mocniejsze, […]

Źródło: modaija.pl

Jak chronić witaminy w żywności?

Dodano: 09.02.2018 13:07 | 4 odsłon | 0 komentarzy


Jak zapobiegać utracie witamin w żywności? Warzywa i owoce warto jeść na surowo i przygotowywać możliwie jak najkrócej przed podaniem. Żywność najlepiej gotować na parze. Jeśli już gotujemy w wodzie, to w małej ilości, aby ją później wykorzystać np. jako sos lub do zupy. Mrożonki można gotować bez wcześniejszego rozmrażania.Surówki należy robić ze świeżo pokrojonych warzyw, w przeciwnym razie tracą witaminę C i witaminy z grupy B. Warzywa strączkowe, makaron, ryż i mąkę najlepiej przechowywać w ciemnych pojemnikach, gdyż promienie słoneczne...

Tagi: Witaminy
Źródło: kobieta.interia.pl

ASCOLIP - wysokowydajna, liposomalna witamina C

Dodano: 07.02.2018 13:40 | 1 odsłon | 0 komentarzy

ASCOLIP - wysokowydajna, liposomalna witamina C dla zdrowia i urody.

Źródło: dlalejdis.pl

Starsze wiadomości »
reklama
Kontakt z nami