Gotowanie  RSS
Jak wykorzystać jesienne warzywa w kuchni?

Dodano: 18.10.2018 13:06 | 8 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


Jesiennie miesiące to wspaniały czas dla smakoszy sezonowych warzyw, z których można ugotować prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej. Pierwsze żółte liście za oknem są sygnałem do przygotowywania sycących, ciepłych potraw pełnych rozgrzewających przypraw i zaskakujących smaków. To również doskonały moment, w którym najmłodsi mogą odkryć, że marchewka, burak czy dynia nie są jedynie niesmacznym warzywem, ale odpowiednio podane, kryją w sobie niesamowite smaki i aromaty. Tej jesieni zaserwuj swojej rodzinie potrawy pełne witamin i składników...

Źródło: kobieta.interia.pl

Kanapka z szarpaną wieprzowiną

Dodano: 18.10.2018 11:12 | 12 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


Jak przygotować kanapkę rodem z najbardziej hipsterskiej restauracji? Potrzeba naprawdę niewiele – podstawą jest miękka bułeczka, soczyste i delikatne mięso oraz świeże warzywa. Nie zapomnijcie też o dodatku w postaci sosu – palce lizać!

Źródło: kobieta.interia.pl

Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

Dodano: 18.10.2018 10:24 | 4 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


Najesz się do syta!

Źródło: kobieta.interia.pl

Lekkie kaszotto

Dodano: 18.10.2018 10:00 | 11 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


Uważasz, że kasza jest nudna i nie serwujesz jej domownikom zbyt często? Pora to zmienić! Oto przepisy na proste i pełne zdrowych warzyw dania, które zaskoczą ciekawym smakiem.

Źródło: kobieta.interia.pl

Słodka jesień, gdy są gruszki...

Dodano: 18.10.2018 9:48 | 11 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


Proste w wykonaniu, łatwe ciasto można upiec z dodatkiem gruszek. Wystarczy gotowe ciasto francuskie, gruszki i garść orzechów.

Źródło: kobieta.interia.pl

Egzotyczne warzywo: Kapusta pak choi

Dodano: 18.10.2018 7:15 | 7 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


„Końskie ucho”, bo przez kształt liści tak bywa nazywana, to ulubiona kapusta Chińczyków. Ma delikatny, a jednocześnie wyrazisty smak. Jest chrupka i soczysta.

Tagi: Oczy, Usta
Źródło: kobieta.interia.pl

Kremowe ciasta

Dodano: 17.10.2018 10:31 | 8 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


W sam raz do kawy!

Źródło: kobieta.interia.pl

Kociołek z soczewicą

Dodano: 17.10.2018 10:08 | 10 odsłon | 0 komentarzy


Rozgrzeje w chłodny, jesienny dzień.

Źródło: kobieta.interia.pl

Crostini z zielonym hummusem i plastrami wegetariańskimi

Dodano: 16.10.2018 15:24 | 6 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


Hummus to jedna z najpopularniejszych na świecie past. Ma wiele wersji, ale podstawą wszystkich są ciecierzyca i tahini. Świetnie sprawdza się nie tylko w zestawie z pitą, ale może być wykorzystany jako podstawa pysznych i efektownych przekąsek podczas przyjęć. My polecamy szybkie i łatwe w przygotowaniu crostini z zielonym hummusem i plastrami wegetariańskimi. Wystarczy 20 minut i kilka składników by zachwycić gości kolorowymi mini-kanapkami!

Tagi: Mus
Źródło: kobieta.interia.pl

Leczo z kiełbasą myśliwską

Dodano: 16.10.2018 13:15 | 8 odsłon | 0 komentarzy


Syci i rozgrzewa!

Źródło: kobieta.interia.pl

Jesienne menu w nietypowym wydaniu

Dodano: 16.10.2018 11:03 | 7 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


Chociaż klimat Skandynawii nie jest najłaskawszy, Duńczycy od wielu lat znajdują się w czołówce najszczęśliwszych narodów. Dlaczego? Zapewne odpowiedzi można doszukiwać się w hygge, określanym jako „chwile szczęścia, ciepła i bliskości, które możemy odnaleźć w najzwyklejszych sytuacjach”. Nowy, ciepły sweter, spacer z psem i dźwięk szeleszczących pod butami liści, zapach świeżo upieczonego ciasta, które może być pretekstem do zaproszenia bliskich nam osób. Podpowiadamy, co przygotować na taki wieczór.

Źródło: kobieta.interia.pl

Proste dania z północy Włoch. Przepisy Cristiny Catese

Dodano: 16.10.2018 10:57 | 8 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


Miłośniczka włoskiej kuchni Cristina Catese przygotowała w kuchni programu dania z północy Włoch. Pomagał jej prowadzący Marcin Prokop. Jak poradził sobie w roli pomocnika i jakich słów nauczył się w języku włoskim?

Źródło: kobieta.interia.pl

Dyniowa trufla, czyli nieoczywisty deser

Dodano: 16.10.2018 10:35 | 7 odsłon | 0 komentarzy


Smakowita trufla bez pieczenia połączona z dynią i śmietankowym serkiem. Zdrowy deser? To możliwe.

Tagi: Deser, Oczy, MAKO
Źródło: kobieta.interia.pl

Włoska kapusta faszerowana kasztanami i serem mimolette

Dodano: 16.10.2018 9:52 | 7 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


Na jesienny, sezonowy obiad przygotujmy coś bardziej wykwintnego, np. kapustę faszerowaną kasztanami. Trudno dostępne? Wcale nie, kasztany kupisz w każdym supermarkecie, nawet takie już ugotowane.

Tagi: Jesień, Usta
Źródło: kobieta.interia.pl

Ciastka z masłem orzechowym

Dodano: 15.10.2018 12:39 | 11 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


Sezonowe owoce i warzywa, które łatwo można wykorzystywać w przygotowaniu słodkich i pełnowartościowych przekąsek to świetne zamienniki dla powszechnie obecnego i niezdrowego białego cukru, a wybierane z głową mogą zupełnie go zastąpić!

Źródło: kobieta.interia.pl

Ciasta z ananasem

Dodano: 15.10.2018 11:16 | 11 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


Przepyszne!

Tagi: Ciasto
Źródło: kobieta.interia.pl

Włoscy producenci ostrzegają przed zbyt tanią oliwą z oliwek

Dodano: 15.10.2018 10:25 | 7 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


Każda oliwa sprzedawana w sklepie w cenie poniżej 4 euro za butelkę nie jest z pierwszego tłoczenia albo została poddana manipulacjom chemicznym i może być to olej pozbawiony zapachu - ostrzega włoska organizacja zrzeszająca producentów oliwy Italia Olivicola

Źródło: kobieta.interia.pl

Kuchnia na cały tydzień

Dodano: 15.10.2018 9:28 | 11 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


Smaczne i pożywne dania!

Tagi: Kuchnia
Źródło: kobieta.interia.pl

Pięcioskładnikowe obiady Piotra Kucharskiego

Dodano: 12.10.2018 13:31 | 7 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


W kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski przygotował cztery potrawy, z których każda bazuje tylko na pięciu składnikach. Czy wymyślenie tych przepisów było dla niego wyzwaniem?

Źródło: kobieta.interia.pl

Zupy krem – trzy proste przepisy na jesienny obiad

Dodano: 11.10.2018 15:16 | 6 odsłon | 0 komentarzy

#zrodlo


Zupa to danie, po które chętnie sięgamy przez cały rok. Latem na naszych stołach królują chłodniki oraz zupy jarzynowe przygotowywane ze świeżych warzyw, z kolei jesienią i zimą zdecydowanie częściej stawiamy na pożywne i rozgrzewające kremy. O tej porze roku warto dodawać do nich pestki dyni czy orzechy, które nie tylko wzbogacą ich smak, ale i sprawią, że uczucie sytości po posiłku pozostanie z nami na dłużej.

Tagi: Zupa, Przepis, Doda
Źródło: kobieta.interia.pl

reklama
Polecamy
Frappuccino z awokado – wyprzedź Starbucks i przygotuj je we własnym domu!

Dodano: 05.07.2018 5:20 | 31 odsłon | 0 komentarzy


Instagram obiegły właśnie zdjęcia frappuccino z awokado, które do swojej oferty wprowadził koreański Starbucks. Wszyscy miłośnicy kawy, ozdabiający swoje profile zdjęciami kawy - tej gorącej, z lodami i tej parzonej na zimno w stylu cold brew, otoczonej przez książki, koty i zabawne gadżety, zamarzyli o własnym zielonym frappuccino. Tymczasem jak na razie jest ono dostępne jedynie w koreańskich kawiarniach słynnej sieciówki. Mamy jednak dla Was dobrą wiadomość - nie musicie czekać aż nowe kawy przywędrują do obleganych rodzimych Starbucksów! Zdobyliśmy dla Was przepis na awokadowe frappuccino!

Źródło: kobietamag.pl

Jak zrobić podpiwek domowym sposobem i dlaczego warto go pić?

Dodano: 04.07.2018 3:00 | 33 odsłon | 0 komentarzy


Podpiwek to naturalnie fermentowany napój chłodzący, który idealnie sprawdza się w letnie dni. Bardzo łatwo przygotować go w domu! Jak zrobić podpiwek domowym sposobem i dlaczego warto go pić? Podpowiadamy!

Tagi: Napój, Dom
Źródło: kobietamag.pl

Przepis na syrop miętowy. Smaczny i orzeźwiający!

Dodano: 03.07.2018 3:00 | 33 odsłon | 0 komentarzy


Syrop miętowy to świetny dodatek do wody z cytryną, herbaty lub drinków. Produkt ma orzeźwiający smak i przyjemny aromat. Jak go zrobić? Podpowiadamy!

Źródło: kobietamag.pl

Domowe sorbety. Jak zrobić owocowe lody?

Dodano: 28.06.2018 3:05 | 33 odsłon | 0 komentarzy


Sorbety są kolorowe, orzeźwiające i pyszne. Mają też znacznie mniej kalorii niż klasyczne lody. Jak je zrobić? Oto kilka przepisów!

Źródło: kobietamag.pl

Ulubione napoje naszych babek na upały. Smaczne i tanie!

Dodano: 27.06.2018 3:00 | 28 odsłon | 0 komentarzy


Oto zapomniane przepisy na domowe napoje orzeźwiające! Te napitki są tanie, smaczne i zdrowe. Dawniej królowały na polskich stołach, dziś niesłusznie o nich zapominamy. Czy znacie mazgran albo kruszon? Jeśli nie, koniecznie przeczytajcie ten artykuł!

Źródło: kobietamag.pl

Szybkie przekąski na mecz. Idealne propozycje na Mundial 2018 i nie tylko!

Dodano: 23.06.2018 3:02 | 35 odsłon | 0 komentarzy


Mundial 2018 trwa w najlepsze i wielkimi krokami zbliża się mecz Polska-Kolumbia. W niedzielę miliony Polaków zasiądą przed telewizorami, aby kibicować naszej drużynie. Jeśli i Ty, należysz do grona fanów biało-czerwonych, już teraz zastanów się, jakie przekąski przygotować na wieczór z piłką nożną w tle!

Źródło: kobietamag.pl

Polskie zamienniki superfoods – sprawdź, czym zastąpić egzotyczne hity!

Dodano: 20.06.2018 5:00 | 34 odsłon | 0 komentarzy


Trend na coraz to kolejne zagraniczne hity żywieniowe, nazywane powszechnie superfoods, to część mody na zdrowy styl życia, która dotarła do nas przed kilkoma laty i zadecydowała nie tylko o tym, jak przedstawia się nasza aktywność fizyczna, jakie artykuły czytamy w Internecie i czyje profile śledzimy na Instagramie, ale też o tym, jakie działy w sklepach spożywczych odwiedzamy. Okazuje się jednak, że to co jest przedstawiane jako kolejne fit cudo o niebywale bogatych właściwościach łatwo można zastąpić produktami z naszego własnego podwórka. Podpowiadamy, jakie polskie zamienniki superfoods proponują dietetycy!

Źródło: kobietamag.pl

Jak zrobić mango lassi? Przepisy na orzeźwiający napój z odrobiną słońca!

Dodano: 20.06.2018 2:50 | 33 odsłon | 0 komentarzy


Mango lassi to orzeźwiający napój, który pochodzi z okolic Indii, Nepalu i Pakistanu. Koktajl świetnie sprawdza się w gorące dni. Jak go zrobić?

Źródło: kobietamag.pl

DIY: Syrop z czereśni – idealny do deserów i lodów waniliowych!

Dodano: 18.06.2018 5:30 | 28 odsłon | 0 komentarzy


Czereśnie to pyszne i bardzo zdrowe owoce, które - jak większość sezonowych smakołyków - bardzo szybko się kończą. Przedstawiamy przepis na słodki i intensywny w smaku syrop z czereśni, dzięki któremu lato zagości w Twoim domu znacznie dłużej!

Źródło: kobietamag.pl

reklama
Kontakt z nami